Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی؛ زینب نادعلی: طبق مصوبه مجلس به دو شیوه وام ازدواج در سال ۱۴۰۰ پرداخت می شود. وام ازدواج ۷۰ میلیون تومانی که به همه زوجین تعلق می گیرد و وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی که شرایط سنی دارد و فقط به زوجهای زیر ۲۵ سال پرداخت می شود.حالا در حالی که چیزی به پایان سال 1400  نمانده، تعداد زیادی از متقاضیان این وام‌های ازدواج با مشکلات زیادی روبرو شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این زوجین در سامانه فارس من مشکل خود را تحت عنوان لزوم نظارت بر عملکرد بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج  ثبت کرده اند. طبق بررسی های خبرنگار فارس، این مشکلات ناشی از تخلف بانک ها و قوانین سخت‌گیرانه شان برای زوجین جوان است. پای درد و دل تعدادی از این زوجین نشسته ایم تا از هفت خوانی بگویند که برای گرفتن وام طی باید بکنند.       

 

یکی از مخاطبان فارس درباره خودسری بانک ها در اعطا وام ازدواج اینطور می‌گوید: «برای وام ازدواج اقدام کردیم و بعد از چند وقت که بلاخره نوبت به ما رسید کارمند بانک برای دادن وام از ما دو ضامن رسمی خواست. مشکل اینجاست که معیار رسمی بودن را خود بانک ها بر اساس سلیقه و میل شخصی شان تعیین می‌کنند. ما هرچه برای شان قانون و تبصره ردیف کردیم قبول نکردند و گفتن حتما باید دو نفر به عنوان ضامن داشته باشید.
من به رئیس بانک گفتم که این کار شما خلاف قانون است و طبق قانونی که مجلس تصویب کرده شما باید یا یک ضامن را بپذیرد و یا سهم یارانه را به عنوان ضمانت قبول کنید. اما رئیس شعبه گفت شرایط را ما تعیین می‌کنیم نه مجلس!»

 

همین عدم نظارت ها است که باعث تخلف بانک ها شده و این تخلف تا جایی پیش رفته که رئیس بانک به جای اینکه قانون را اجرا کند برای مراجعه کننده شرایط و قوانین جدید می‌گذارد و به او می‌گوید من قانون را تصویب می‌کنم نه مجلس! این به این معناست که تا به اکنون هیچ نظارتی صورت نگرفته تا با مدیران متخلف برخورد شود و  آنها احساس کردند که سلیقه شخصی شان را می‌توانند اعمال کنند. طبق مصوبه مجلس؛ بانک‌ها برای ضمانت باید فقط یکی از سه مورد اعتبارسنجی که شامل یک ضامن و سفته یا سهم فرد از حساب یارانه هدفمندی می شود را به منزله ضمانت بپذیرند. در این صورت هر قانون و شرایطی غیر از این سه مورد تخلف محسوب می‌شود.

شاغل بودن عروس، شرط عجیب یکی از بانک‌ها برای زوجین!

مریم یک دختر 20 ساله است که به تازگی ازدواج کرده او می‌گوید:«چون هنگام ازدواجم کمتر از 25 سال داشتم طبق قانون باید  100میلیون تومان وام ازدواج دریافت می‌کردم. اما بانک حاضر به پرداخت این مبلغ نبود می‌گفتند که حتما باید شاغل باشم و از محل کارم نامه بیاورم تا وام را به من بدهند. تازه همین هم کافی نبود دو ضامن و 100 میلیون سفته هم می‌خواستند. برای گرفتن وام  ازدواج خیلی اذیت شدیم و کلی وقت گذاشتیم. جالب اینجا بود که از یک دختر 20 ساله انتظار داشتند شاغل باشد و حقوق بگیرد. به نظر من اگر کسی در این سن درآمد داشته باشه دیگر چه نیازی به وام دارد؟ من پرسیدم که اگر کسی کار نداشته باشد چی؟ اما با تندی گفتند اگر کسی کار ندارد حق هم ندارد وام بگیرد. یعنی همه دختران کشور ما شاغلند و یا درآمد دارند که همچین قانونی را می‌گذارند؟ اصلا مگر این وام برای کمک به زوجینی نیست که توانایی هزینه ازدواج شان را نمی‌توانند فراهم کنند پس این قانون های سخت و من درآوردی چیست؟!»

 

شرط اشتغال عروس و داماد از کجا آماده؟ مگر طرح ضربتی وام ازدواج در راستای تسهیل امر ازدواج نیست پس این شروط سخت برای گرفتن وام چطور به وجود آمده؟ دختر یا پسری که کمتر از 25 سال دارند طبیعتا دانشجو هستند و هنوز وارد بازار کار نشده اند تازه اگر شرایط خدمت و سربازی را نادیده بگیریم به ندرت جوانی که کمتر از 25 سال دارد شاغل است. واضح است که این شرط بنا به سلیقه شخصی بانک ها گذاشته شده چرا که  مجلس دریکی از بندهای مصوبه طرح ضربتی وام ازدواج بیان کرده تنها در صورتی نیار به اشتغال است که زوجین نه وثیقه و نه ضامن به بانک ارائه دهند.

ـ چنانـچه متقاضی دریافت ‌تسـهیلات ازدواج، کارمند رسمی ‌یا پیمانی ‌دولت، نیروی  نظامی و انتظامی، نـهـادها و مـؤسسات عمومی (نظیر شهرداری‌ و بنیاد، کمیته امداد، و هـلال احمر) باشد، ارائه گواهی تـعهد کسر اقساط از سازمان مربوطه به‌همراه ارائه فـیش حقوق و حکم کارگزینی و درصورتی که مانده حقوق نامبرده کفایت کند، نیازی به اخذ ضامن نیست.

بعضی ها یک سال است که در انتظارند چهارماه که چیزی نیست! 

   صادق یکی از ساکنان استان همدان است او برای گرفتن وام ازدواج با مشکلات های زیادی رو به رو شده و چند ماه است که برای گرفتن وام بین بانک ها در رفت و آمد است. او بهانه تراشی های کارمندان بانک را این طور توصیف می‌کند: من و همسرم تیر ماه سال 1400عقد کردیم. یک هفته بعد برای درخواست وام ازدواج اقدام کردیم. تقریبا 4 ماه گذشت.هیچ خبری نشد و  از طرف بانک پیامکی دریافت نکردیم. من شخصا به بانک رفتم و این مشکل را به کارمندان بانک گفتم. اما پاسخ شان این بود که خیلی از مردم 8 ماه و یا بیشتر در انتظار هستند و هنوز نوبت به آنها نرسیده، چهار ماه انتظار که چیزی نیست! چندوقت گذشت و من دوباره پیگیر شدم اما گفتند که تا پایان سال 1400 به کسی وام نخواهند داد.

متاسفانه چون قرار بود بانک ادغام شود مسئله وام ازدواج ما و امثال ما که چندین ماه در انتظار بودیم فراموش شد. من همچنان چندوقت یک بار پیگیر بودم تا اینکه یکی از کارمند های بانک پیشنهاد داد به بانکی دیگری بروم و در سامانه، بانک دیگری را انتخاب کنم.

تقریبا چند وقت هم منتظر بودم تا بانکی که مد نظر من بود در سامانه قرار بگیرد. بلاخره ثبت نام را تکمیل کردم این بار برخلاف قبل سریع تر نوبت به ما رسید و انتنظارمان زیاد طول نکشید. مدارک را تکمیل کردیم و 2 ضامن را هم به بانک معرفی کردیم.بانک مدارک ما را تایید کرد و قرار شد به ما اطلاع بدهند. بعد از چند روز که پیگیری کردیم گفتند دستور آمده که به کسی وام داده نشود!

این دستور از کجا آمده؟ علتش چیست؟ چرا نباید به جوان هایی که برای شروع زندگی مشترک شان منتظر وام هستند وام داده نشود؟ با این تورمی که در کشور هست اگر همان چند ماه قبل وام را گرفته بودیم شاید می‌شد بخش بیشتری از مقدمات زندگی را فراهم کرد. اما حالا چی؟ حالا هم قیمت ها مثل همان چند ماه پیش است که مبلغ وام شان تغییری نمی‌کند؟

 

وام ازدواج یا هفت خان رستم؟

زینب یک سال است که ازدواج کرده اما هنوز موفق به دریافت وام ازدواجش نشده. او ساکن طبس است و معتقد است مردم این شهر برای گرفتن وام مشکل جدی دارند. زینب می‌گویند: یک سال پیش ازدواج کردم و از همان موقع برای گرفتن وام اقدام کردم. زمانی که من ثبت نام کردم فقط صندوق های قرض الحسنه در لیست سامانه قرار داشت. من چندین بار ثبت نام کردم اما خبری نشد هر بار هم مجبور به انتخاب صندوق های قرض الحسنه بودم. پیگیری که کردم مسئول یکی از همین صندوق ها گفت به ما بودجه نمی‌دهند. وقت خودتان را تلف نکنید. ما نمی‌توانیم وام بدهیم چون بودجه نداریم. یکی از بانک ها را انتخاب کنید. چند وقت طول کشید تا بلاخره در لیست، نام یک بانک قرار گرفت. من ثبت نام کردم و امیدوار بودم که این بار حتما مشکلم برطرفم می‌شود اما نشد. بانک هم گفت به دلیل اینکه قرار است ادغام شود به کسی وام نخواهد داد. من واقعا به این وام نیاز داشتم و دارم اما هنوز بعد از  یک سال حتی برای ثبت نام موفق نشدم چه برسد به مراحل بعدی و ضامن و مدارک! اصلا حکم هفت خوان رستم را دارد. فقط مشکل من نیست خیلی از ساکنان شهرم نیز همین مشکل را دارند. 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وام ازدواج تخلف بانک ها وام سخت گیری ازدواج اسان طرح ضربتی وام ازدواج ضامن برای گرفتن وام وام ازدواج ثبت نام بانک ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۰۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: مدیران کشور در رده‌های مختلف بایستی برنامه‌ریزی داشته باشند و بر این اساس در قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ بر این نکته تاکید شده که مسئولان باید قانون را اجرا کنند و در شهر باید به قانون عمل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز_ جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه شیراز به موضوع جنگ فرهنگی پرداخت و اظهار کرد: در موضوع نبرد فرهنگی باید به موازات جنگ نظامی و اقتصادی پیش برویم، چرا که عرصه جنگ فرهنگی، ویژگی‌های خاص خود را دارد و مهم است که ما این ویژگی‌ها را بشناسیم و در عرصه‌های مورد نیاز میدان‌داری کنیم.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب بارها به آن پرداختند و تلاش زیادی بر این سبک زندگی دارند، سبک زندگی اسلامی در مقابل سبک زندگی غیر اسلامی است که در تعبیر قرآن کریم به آن جاهلیت گفته می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز اضافه کرد: اسلام سبک زندگی عاقلانه دارد و در غیر آن جاهلانه گفته می‌شود و برخی‌ها جاهلانه را غیر علمی نیز قلمداد می‌کنند.

آیت الله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به آیه ۲۱۹ سوره مبارکه بقره که در رابطه با شراب و قمار است، اشاره کرد و ادامه داد: زندگی اسلامی عاقلانه است و سبک زندگی غربی عقل را کنار گذاشته است و عقل می‌گوید که دنبال صرفه خود باشید بنابراین قمار و شراب خواری برای جامعه بشری صرفه ندارد.

وی اظهار کرد: اگر مضرات مشروبات الکلی را در کتاب‌های مختلف بررسی شود، موارد زیادی در این خصوص گفته شده است و یکی از دانشمندان گفته است که اگر نصف شراب فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم.

آیت‌الله دژکام خاطر نشان کرد: مدیران کشور در رده‌های مختلف بایستی برنامه‌ریزی داشته باشند و بر این اساس در قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ بر این نکته تاکید شده که مسئولان باید قانون را اجرا کنند و در شهر باید به قانون عمل شود.

وی با اشاره به اینکه در خواست داریم که مسئولان به قانون عمل کنند، اضافه کرد: در فضای مجازی چیزهایی می‌بینیم که خارج از حد قانون است.

نامگذاری روزی به نام شیراز برای نخستین بار در کشور رخ داد

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در خطبه دوم نماز جمعه شیراز تصریح کرد: رسمی به اسم مطالبه‌گری در برخی از افراد ایجاد شده که بدون حتی ذره‌ای تشکر از اقدامات صورت گرفته تنها به مطالبه می‌پردازند. این در حالی است که مطالبه‌گری خوب و لازم است اما باید ضمن تشکر از زحمات گذشته، مابقی مطالبات مطرح شود.

آیت‌الله دژکام با اشاره به فرا رسیدن روز پانزدهم اردیبهشت، روز شیراز، خاطر نشان کرد: نامگذاری این تاریخ به نام شیراز نخستین بار در کشور رخ داد و بعد از شیراز شهرهای دیگر نیز روز خود را معین کردند که این یکی از نوآوری‌های شورای شهر شیراز در کنار دیگر نوآوری‌ها بوده است.

وی تصریح کرد: حرکت خوبی در شهرداری و شورای شهر شیراز به نام محرومیت‌زدایی شکل گرفته که تاکنون در برخی از محلات شهر صورت گرفته و مردم آنجا نیز متشکر بودند که آبادی با انجام آسفالت معابر و یا فضاسازی درست شده و امیدواریم مدیران شهری توفیق پیدا کنند که برای همه محلات شیراز خدمات را توسعه دهند چرا که از محرومان فریاد رسی کردن کار بسیار پسندیده و نیکویی است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز همچنین تاکید کرد: در عرصه خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شهری تلاش‌های خوبی انجام شده که گزارش اقدامات صورت گرفته به مناسبت روز شیراز منتشر می‌شود.

آیت‌الله دژکام با تاکید بر اینکه مترو حرم مطهر نیز باید مورد توجه مسئولان باشد، اضافه کرد: تاکنون در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده است اما تا زمان رسیدن به نتیجه لازم، مطالبه خواهیم کرد تا عرض ادب مردم به ساحت مقدس حرمین، تسهیل شود.

کد خبر 750306

دیگر خبرها

  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • سکوت دبیر و ادامه جولان چاقوکش‌ها در کشتی
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • بارش باران، نقش رستم را تعطیل کرد
  • سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات غزه ناشی از ترویج اومانیسم در مراکز آموزشی است
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان